In principe kan iedereen onnodige spierspanning opbouwen en klachten ontwikkelen. Soms is de kans op lichamelijk ongemak en blessures groter. Bijvoorbeeld als je werk doet waarbij je veel dezelfde bewegingen maakt, of lang en geconcentreerd in één houding staat of zit. Werkdruk en stress vergroten het risico.

In welke omgeving werk jij?

  • Kantoor
  • Laboratorium
  • Horeca
  • Kapperszaak
  • Tandartsenpraktijk

In sommige beroepen loop je meer risico om last te krijgen van onnodige spierspanning. Dit lijstje is vooral ter illustratie bedoeld. Bij onnodige spierspanning draait het in de eerste plaats om houdings- en bewegingspatronen waarmee je jouw lichaam te zwaar belast. Dus ook wanneer je vanuit huis werkt kun je onnodige spierspanning opbouwen.

Benieuwd hoe onnodige spierspanning ontstaat? Klik hier en lees er meer over.