Wat ga je doen?

Leer soepeler te bewegen

Met behulp van Alexander Techniek leer je om soepeler te bewegen vanuit een natuurlijke balans. Hierbij gaat het er vooral om dat je je hoofd in balans op de wervelkolom houdt zonder je nekspieren teveel aan te spannen. Tijdens de lessen Alexander Techniek leer je hoe je dit doet en hoe je jouw lichaam van hieruit aanstuurt. Je denkt jezelf als het ware omhoog en vooruit. Je zult merken dat bewegen hierdoor lichter wordt.

Met je hoofd in de juiste balans zorg je voor rust in het hoofd-nek-ruggebied en gebruik je je lichaam op een efficiënte manier. Zo voorkom je onnodige spierspanning en het risico op een slechte houding, vermoeidheid en ander lichamelijk ongemak.

Onnodige spierspanning herkennen

Ontspanning in het hoofd-nek-ruggebied maakt bewegen natuurlijk en minder vermoeiend. Daarom besteden we hier tijdens de lessen Alexander Techniek veel aandacht aan. Met bewegingen uit de dagelijkse praktijk, zoals gaan zitten op een stoel, opstaan en lopen ervaar je de lichtheid van bewegen door de techniek toe te passen. Door bewust te bewegen voorkom je oude bewegingspatronen, onnodige spierspanningen en je kan jezelf corrigeren als dat nodig is. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan specifieke klachten en bekijken we of en hoe we deze kunnen verminderen.

Door te oefenen lukt het steeds beter om onnodige spierspanning te herkennen en jezelf te corrigeren als dit nodig is. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan specifieke klachten en bekijken we of en hoe we deze kunnen verminderen.

Bewustwordingsmoment

Een les Alexander Techniek is geen behandeling maar een bewustwordingsmoment. Ik geef op een rustige manier instructies en begeleid je bij het maken van bepaalde bewegingen met licht contact van mijn handen. Stap voor stap bekijken we welke ruimte er is om jouw houdings- en bewegingspatroon te verbeteren. Dit is heel persoonlijk en daarom is de invulling van een les Alexander Techniek voor iedereen anders.

Gratis proefles

Wil je ook aan de slag met Alexander Techniek? Maak dan een afspraak voor een gratis proefles. Neem contact met me op om een datum te plannen. Je bent zowel overdag als ‘s avonds van harte welkom.

Vraag gratis proefles aan