Comfortabeler werken

In principe kan iedereen onnodige spierspanning opbouwen en klachten ontwikkelen. Soms is de kans op lichamelijk ongemak en blessures groter. Bijvoorbeeld als je werk doet waarbij je veel dezelfde bewegingen maakt, of lang en geconcentreerd in één houding staat of zit. Werkdruk en stress vergroten het risico.

In welke omgeving werk jij?

  • Kantoor
  • Laboratorium
  • Horeca
  • Kapperszaak
  • Tandartsenpraktijk

In sommige beroepen loop je meer risico om last te krijgen van onnodige spierspanning. Dit lijstje is vooral ter illustratie bedoeld. Bij onnodige spierspanning draait het in de eerste plaats om houdings- en bewegingspatronen waarmee je jouw lichaam te zwaar belast. Dus ook wanneer je vanuit huis werkt kun je onnodige spierspanning opbouwen.

Benieuwd hoe onnodige spierspanning ontstaat? Klik hier en lees er meer over.

Alexander Techniek werkt

Om klachten door onnodige spierspanning te verlichten of te voorkomen kan Alexander Techniek uitkomst bieden. Door lessen te volgen word je bewust van jouw houding en de manier waarop je beweegt en leer hoe je jezelf kunt corrigeren. Hierdoor gebruik je jouw lichaam efficiënter en voorkom je pijnklachten en blessures.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van Alexander Techniek in relatie tot jouw werk? Neem dan contact met mij op met jouw vragen of om een afspraak te maken voor een gratis proefles (individueel). Ook workshops op werklocaties zijn mogelijk.

 

Vraag gratis proefles aan