Persoonlijk welzijn

Bewustwording van houding

In stressvolle periodes sta je niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk onder druk. Hierdoor kan overbelasting ontstaan met uiteenlopende klachten als gevolg. Soms is dit tijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan drukke periodes op je werk waarin je lang aaneengesloten en geconcentreerd achter je laptop zit. Dit voel je ook in je lijf. Vaak gaat dit vanzelf weer over, tenzij er sprake is van langdurige of zware overbelasting.

Om klachten te voorkomen of te verlichten is het goed om je steeds bewust te zijn van je houding en de manier waarop je beweegt, en om te leren hoe je jezelf corrigeert als dit nodig is. Dit is precies waar het bij  Alexander Techniek om draait. Wil je dit zelf ervaren? Maak dan een afspraak voor een proefles.

Burn-outklachten, whiplash en parkinson

Soms is het minder vanzelfsprekend dat lichamelijk ongemak snel weer overgaat of minder wordt. Denk aan burn-outklachten, een whiplash of een neurologische aandoening als parkinson. Wanneer je hiermee te maken krijgt ben je letterlijk en figuurlijk op zoek naar een nieuwe balans. Dit zijn lange en intensieve trajecten. Alexander Techniek lost niet alle problemen op maar bewustwording van houding en bewegen en het aanpassen van patronen biedt verlichting en houvast.

Alexander Techniek biedt mogelijkheden voor sneller herstel en re-integratie tot de arbeidsmarkt bij klachten door burn-out of whiplash. Alexander Techniek biedt parkinson-patiënten mogelijkheden om beter om te gaan met de symptomen van hun aandoening en om de kans op langer zelfstandig functioneren te vergroten.

Gratis proefles

Wil je onderzoeken of Alexander Techniek ook in jouw situatie verlichting kan bieden? Kom dan eens langs voor een gratis proefles. Je krijgt van mij eerlijk advies op basis van jouw verhaal en jouw huidige houdings- en bewegingspatronen. Natuurlijk ga ik hierbij zeer zorgvuldig te werk zodat er geen sprake is van overvraging.

Neem contact met mij op voor meer informatie of om een afspraak te plannen.

Vraag gratis proefles aan

Voordelen

  • Meer regie over persoonlijk welzijn
  • Langer zelfstandig functioneren
  • Sneller re-integreren