Minder blessures, beter presteren

Houding en bewegen

Sporten is een fijne manier om te ontspannen. Ongeacht of je dit puur voor de lol doet of in competitieverband. Bij het verbeteren van je prestaties maar ook bij het voorkomen van blessures spelen houdings- en bewegingspatronen een belangrijke rol.
Soms bouw je onbewust onnodige spierspanning op door je houding en de manier waarop je beweegt. Dit kan leiden tot lichamelijke klachten.

Benieuwd hoe onnodige spierspanning ontstaat? Klik hier om meer te lezen.

Gebruik jouw lichaam efficiënter

Door te oefenen met Alexander Techniek word je je bewuster van houdings- en bewegingspatronen en leer je om jezelf te corrigeren als dat nodig is. Het resultaat? Je gebruikt jouw lichaam efficiënter waardoor bewegen minder moeite kost. Het risico op blessures neemt hierdoor af. Het maakt niet uit welke sport je beoefent. Alexander Techniek is toepasbaar op elk moment en in elke situatie, dus ook als je niet aan het sporten bent.

Ben je een beginnende golfer? Dan is de clinic Optimaal Golf iets voor jou.

Gratis proefles

Wil je zelf ervaren hoe Alexander Techniek helpt om je lichaam efficiënter te gebruiken? Dan nodig ik je uit voor een gratis proefles. Wil je eerst weten wat je gaat doen tijdens lessen Alexander Techniek? Neem dan contact met me op voor meer informatie.

Vraag gratis proefles aan

Voordelen

  • Comfortabeler bewegen
  • Minder kans op blessures
  • Beter presteren