AT Alwine ervaringen leerlingen

Tijdens de eerste les bij Alwine zakte voor het eerst in weken de pijn in mijn handen (RSI) weg, en alleen daarom al wilde ik in eerste instantie graag doorgaan met de lessen.

Na de eerste paar lessen werd het mij steeds duidelijker dat Alexander Techniek niet enkel helpt met (acute) pijnverlichting, maar ook inzicht geeft in gezond gebruik van je lichaam. Wat mij
dan ook het meeste aanspreekt in Alexander Techniek is de tweeledige focus op zowel het vinden van ontspanning in momenten van (actieve) rust, als het vinden van ontspanning in
de bewegingen van het dagelijkse leven. Waar ontspanning tijdens actieve rust verlichting kan bieden voor pijn, zorgen de oefeningen met het vinden van ontspanning in alledaagse bewegingen ervoor dat pijn zich niet langer op kan bouwen gedurende de dag.

De deskundige, ontspannen, vriendelijke en nuchtere lessen van Alwine helpen me niet enkel deze RSI diagnose te overwinnen, maar geven me ook – in bredere zin- de mogelijkheid om veerkrachtiger in het leven te bewegen.

Veerle

Student

Als klinisch chemisch analist (werkzaam op een laboratorium in een middelgroot ziekenhuis) kom ik dagelijks in contact met patiënten. Bloedafname is het voornaamste contactmoment. Nu is een poliklinische bloedafname niet echt een proces waarbij je in een moeilijke houding zit, maar bij echt zieke patiënten in de kliniek wel. Elke patiënt is dan een uitdaging om hierbij ook de juiste houding te vinden. Dankzij de Alexander techniek weet ik mezelf goed uit te balanceren, zodat ik de bloedafname gemakkelijk voor mij en de patiënt kan uitvoeren. Daardoor voorkom ik ook eventuele rugklachten. Daarnaast gebruik ik de techniek ook voor andere werkzaamheden op het laboratorium, tijdens langdurig computergebruik, flowkast handelingen en het tillen van zwaardere objecten. Wanneer ik mezelf dan af en toe attendeer op de Alexander techniek, ben ik mezelf bewust van de handelingen die ik uitvoer en dat geeft een enorme rust.

Ook tijdens het sporten heeft de Alexander techniek mij veel gebracht. Had ik normaal gezien altijd behoorlijk wat spierpijn (sporten in een verkrampte houding), sinds het toepassen van de techniek heb ik hier veel minder last van. Mijn hardlooptijden zijn er flink op vooruit gegaan en het lopen gaat me nu ook veel gemakkelijker af.

En als bonus heeft de Alexander techniek mij ook geholpen om in mijn eigen kracht te blijven staan, toen ik mezelf heel hard tegenkwam. Een burn-out lag op de loer, maar dankzij aanpassingen aan mijn werkzaamheden en de Alexander techniek oefeningen, ben ik hier redelijk snel vanaf gekomen.

Nicole

Klinisch Chemisch Analist

Nu ik regelmatig op mijn houding let, vooral ook buiten de praktijk, en de actieve ontspanning toepas, ben ik zo goed als klachtenvrij.

Als tandarts werk ik vaak in ongunstige houdingen. Omdat je  het allemaal goed wilt zien buig en draai je toch weer wat verder dan goed is. Na 25 jaar kreeg ik veel last van mijn schouder en arm. Toen kwam ik bij Alwine terecht. Zij heeft me geleerd goed te ontspannen en dat ook te voelen. Nu ik regelmatig op mijn houding let, vooral ook buiten de praktijk, en de actieve ontspanning toepas, ben ik zo goed als klachtenvrij.

Super bedankt Alwine!

 

Tandarts I.G.Wolkers

Tandarts, Tandartsenpraktijk Stevensbloem

I have high praise for Alwine and the Alexander Technique.

Right from the first lesson I felt a relief from the hip and leg pain I had for several months.  Through the lessons I have gained not only relief of pain but also better balance and ease of movement. At the end of a lesson I feel both grounded and floating on air! Alwine’s clear teaching and compassionate support leave me able to practice at home and retain the benefits after the lesson.

Mary Clark

Clark Senior Facilitator, Developer

Voordelen Alexander Techniek

 

Verminder klachten en voorkom blessures

Alexander Techniek is een techniek waarbij de natuurlijke ontspannen balans van het lichaam tijdens activiteiten of rust zoveel mogelijk in stand wordt gehouden.

Door het denken van richtingen en bewustwording van je bewegings- en houdingspatroon, wordt het algeheel functioneren verbeterd. Een betere balans en coördinatie met een vrijere ademhaling en een optimalisatie van de innerlijke ergonomie kunnen klachten verminderen of blessures voorkomen.

Lees meer over AT