AT Alwine ervaringen leerlingen

Tijdens de eerste les bij Alwine zakte voor het eerst in weken de pijn in mijn handen (RSI) weg, en alleen daarom al wilde ik in eerste instantie graag doorgaan met de lessen.

Na de eerste paar lessen werd het mij steeds duidelijker dat Alexander Techniek niet enkel helpt met (acute) pijnverlichting, maar ook inzicht geeft in gezond gebruik van je lichaam. Wat mij
dan ook het meeste aanspreekt in Alexander Techniek is de tweeledige focus op zowel het vinden van ontspanning in momenten van (actieve) rust, als het vinden van ontspanning in
de bewegingen van het dagelijkse leven. Waar ontspanning tijdens actieve rust verlichting kan bieden voor pijn, zorgen de oefeningen met het vinden van ontspanning in alledaagse bewegingen ervoor dat pijn zich niet langer op kan bouwen gedurende de dag.

De deskundige, ontspannen, vriendelijke en nuchtere lessen van Alwine helpen me niet enkel deze RSI diagnose te overwinnen, maar geven me ook – in bredere zin- de mogelijkheid om veerkrachtiger in het leven te bewegen.

Veerle

Student

Als klinisch chemisch analist (werkzaam op een laboratorium in een middelgroot ziekenhuis) kom ik dagelijks in contact met patiënten. Bloedafname is het voornaamste contactmoment. Nu is een poliklinische bloedafname niet echt een proces waarbij je in een moeilijke houding zit, maar bij echt zieke patiënten in de kliniek wel. Elke patiënt is dan een uitdaging om hierbij ook de juiste houding te vinden. Dankzij de Alexander techniek weet ik mezelf goed uit te balanceren, zodat ik de bloedafname gemakkelijk voor mij en de patiënt kan uitvoeren. Daardoor voorkom ik ook eventuele rugklachten. Daarnaast gebruik ik de techniek ook voor andere werkzaamheden op het laboratorium, tijdens langdurig computergebruik, flowkast handelingen en het tillen van zwaardere objecten. Wanneer ik mezelf dan af en toe attendeer op de Alexander techniek, ben ik mezelf bewust van de handelingen die ik uitvoer en dat geeft een enorme rust.

Ook tijdens het sporten heeft de Alexander techniek mij veel gebracht. Had ik normaal gezien altijd behoorlijk wat spierpijn (sporten in een verkrampte houding), sinds het toepassen van de techniek heb ik hier veel minder last van. Mijn hardlooptijden zijn er flink op vooruit gegaan en het lopen gaat me nu ook veel gemakkelijker af.

En als bonus heeft de Alexander techniek mij ook geholpen om in mijn eigen kracht te blijven staan, toen ik mezelf heel hard tegenkwam. Een burn-out lag op de loer, maar dankzij aanpassingen aan mijn werkzaamheden en de Alexander techniek oefeningen, ben ik hier redelijk snel vanaf gekomen.

Nicole

Klinisch Chemisch Analist

Dankzij de AT heb ik mijn lichaam beter leren kennen en een nieuwe balans kunnen bereiken.

Ik wil Alwine nogmaals bedanken voor de inzichtgevende lessen. Dankzij de AT heb ik mijn lichaam beter leren kennen en een nieuwe balans kunnen bereiken. Veranderen voelt raar, vastgeroeste houdingen en gedragingen in mijn dagelijks leven waren gewoon geworden en n.a.v de whiplash die ik na een fiets aanrijding opliep alleen maar versterkt.  

Bij de eerste lessen leerde ik dat spierspanning van sommige spieren tijdens het zitten, staan en lopen overbodig was. Ik ben meer bewust van mijn houding geworden, de oefeningen van actieve rust pas ik regelmatig toe en helpen mij weer om verder te gaan. Ik raad/gun Alexander techniek aan iedereen aan zodat je onnodige spierspanningen in je leven los kan laten ! 

Gemma

Specialist Ouderengeneeskunde

Nu ik regelmatig op mijn houding let, vooral ook buiten de praktijk, en de actieve ontspanning toepas, ben ik zo goed als klachtenvrij.

Als tandarts werk ik vaak in ongunstige houdingen. Omdat je  het allemaal goed wilt zien buig en draai je toch weer wat verder dan goed is. Na 25 jaar kreeg ik veel last van mijn schouder en arm. Toen kwam ik bij Alwine terecht. Zij heeft me geleerd goed te ontspannen en dat ook te voelen. Nu ik regelmatig op mijn houding let, vooral ook buiten de praktijk, en de actieve ontspanning toepas, ben ik zo goed als klachtenvrij.

Super bedankt Alwine!

 

Tandarts I.G.Wolkers

Tandarts, Tandartsenpraktijk Stevensbloem

I have high praise for Alwine and the Alexander Technique.

Right from the first lesson I felt a relief from the hip and leg pain I had for several months.  Through the lessons I have gained not only relief of pain but also better balance and ease of movement. At the end of a lesson I feel both grounded and floating on air! Alwine’s clear teaching and compassionate support leave me able to practice at home and retain the benefits after the lesson.

Mary Clark

Clark Senior Facilitator, Developer

Already during the first session I felt a surprising relief and ease in moving, not only in neck and shoulders but also the lower back

I came to Alwine with the hope that she can help to release painful tensions in neck and shoulders that I had developed during computer work. Already during the first session I felt a surprising relief and ease in moving, not only in neck and shoulders but also the lower back. Alwine helped me to understand the mechanics of my body movement and to identify the habits which cause pain and in the long run even damage.

But it did not stop at that: using Alexander technique, I could even improve my way of movement and become more efficient, with more ease in daily activities, doing sports and playing music.

I highly recommend AT and Alwine’s teaching. It can make a great change

Tonio

Software Engineer / Consultant

een nieuw bewustzijn van mijn lichaam en specifiek wat een goede houding echt betekent, hoe het wel natuurlijk aan zou moeten voelen

Tijdens mijn doctoraatsstudie gecombineerd met werk maak ik lange uren achter de PC. Ik was me er al van bewust dat dit betekent dat ik goed om op mijn houding moet letten maar het voelde veelal onnatuurlijk. Ik ben Alexandertechniek gaan doen om hieraan te werken. Alwine is een super fijne lerares en door middel van haar lessen heb ik een nieuw bewustzijn gekregen van mijn lichaam en specifiek wat een goede houding echt betekent, hoe het wel natuurlijk aan zou moeten voelen, en hoe we gewoontes in kunnen bouwen om een blijvend effect te hebben.

Hartelijk dank voor je waardevolle lessen Alwine, ik ga je zeker aanraden aan anderen.

Leon Hauser

postdoctoral researcher, Universiteit Leiden

Het is alsof mijn ‘automatische piloot’ is gereset: als ik mijn lichaam verkeerd belast krijg ik een intern seintje: ‘laat die spanning maar los’.

Jaren geleden volgde ik lessen Alexandertechniek bij een andere docent, in mijn toenmalige woonplaats. Dat heeft me toen enorm geholpen – binnen een paar maanden was ik verlost van die ellendige RSI, en zónder vervelende oefeningen die je thuis moet doen.

Een tijdje geleden voelde ik door mijn zittende beroep de spanning in mijn onderrug en schouders oplopen. Ik besloot opnieuw te gaan ‘alexanderen’, om erger te voorkomen. En zo kwam ik bij Alwine terecht. Dat is meer dan goed bevallen. Alwine is een vakkundige docent die goed luistert, en alles duidelijk en rustig uitlegt. Daarbij vind ik haar ook nog eens een erg leuk mens.

Haar lessen hebben me prima geholpen. Het is alsof mijn ‘automatische piloot’ is gereset: als ik mijn lichaam verkeerd belast krijg ik een intern seintje: ‘laat die spanning maar los’. Dat zal ook vast en zeker ook wel eens niet gebeuren, maar dat geeft niet; niemand is perfect.

Mocht ik ooit weer klachten ontwikkelen dan kom ik zeker terug. Dank je wel Alwine!

Elles

schrijver en kattengedragdeskundige

Voordelen Alexander Techniek

 

Verminder klachten en voorkom blessures

Alexander Techniek is een techniek waarbij de natuurlijke ontspannen balans van het lichaam tijdens activiteiten of rust zoveel mogelijk in stand wordt gehouden.

Door het denken van richtingen en bewustwording van je bewegings- en houdingspatroon, wordt het algeheel functioneren verbeterd. Een betere balans en coördinatie met een vrijere ademhaling en een optimalisatie van de innerlijke ergonomie kunnen klachten verminderen of blessures voorkomen.

Lees meer over AT