Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Klachtenvrij bewegen volgens de Alexander Techniek en Voetreflexologie

  • Lezing Gezond Wel en Zijn
  • Dinsdag 12 november 2019
  • 18:45 -20:15
  • locatie Bibliotheek Voorschoten

Dagelijkse bewegingen gaan op de automatische piloot. We werken, fietsen, wandelen met de hond, doen huishoudelijke taken of sporten. Pas bij klachten worden we ons bewust van de ingesleten patronen van beweging en houding en de invloed daarvan op ons gestel en de wervelkolom.

De Alexander Techniek en de Voetreflexologie zoomen in op de wervelkolom, hoe klachten ontstaan en behandeld of voorkomen kunnen worden.

Alwine Kruisselbrink, AT Alwine Alexander Techniek

Alexander Techniek gaat over ontspanning in beweging in de dagelijkse praktijk, tijdens werk of bij sport. De balans van het hoofd op de wervelkolom en ontspanning in de nek is de basis van de Alexander Techniek. In Alexander Techniek lessen verkrijg je inzicht in je eigen lijf en bewegingspatroon, je coördinatie en balans. Met Alexander Techniek beweeg je vrijer met minder spierspanning waardoor klachten verminderen of voorkomen worden.

Tineke van der Meij, massage en voetreflex

Voetreflexologie bestaat al sinds de oudheid. In het oude China ontdekte men, dat deze massage een enorm positief effect had op de fysieke en geestelijke gezondheid. In Amerika kwam een ​​fysiotherapeut tot ontdekking, dat bij aanraking van bepaalde zones op de voeten, dit een reactie gaf op lichaamsorganen. Ze noemde dit reflexzones.Ook de wervelkolom, de spieren en gewrichten hebben reflexzones op de voeten. Door deze zones te masseren kun je invloed hebben op voorbeelden pijnklachten van deze mechanismen. Naast andere oefeningen van klachten, kan dit een mooie aanvulling zijn.

free

Bibliotheek Voorschoten

+31 (0)715615678

https://www.obvw.nl/

12 november, 2019 @ 18:45 20:15